define('DISALLOW_FILE_EDIT', true); define('DISALLOW_FILE_MODS', true); Dredging | LWC Group

DREDGING

Met de huidige bewustwording voor bescherming van het milieu en uiteindelijk onze aarde, is de baggersector geconfronteerd met een andere kijk op het ontwerpen van baggerinstallaties.

 

LWC Group ontwerpt en bouwt hoogwaardige baggerinstallaties in conformiteit met de laatste internationale standaards. Onze installaties kunnen worden gezien als de next generation dredging equipment aan boord van trailing suction hopper dredgers (TSHD’s) en cutter suction dredgers (CSD’s).

 

Bekijk hier ons maatwerk overzicht.

COMPLETE BAGGERINSTALLATIES

De baggerinstallaties van LWC zijn in staat om zeer uiteenlopende grondstoffen zo efficiënt mogelijk van de zeebodem te winnen in heel verschillende operationele omstandigheden. De baggerinstallaties worden naar de wensen en specificaties van de klant ontworpen. Uw wensen met betrekking tot productiecapaciteit, materiaalsoort en dergelijke worden helder en overzichtelijk in kaart gebracht om tot een product te komen waarmee u als klant het beste rendement uit uw installatie kunt halen.

ZEEFINSTALLATIES

Zeefinstallaties zijn belangrijk voor een optimale opbrengst bij het zeven van de gewenste zeegranulaten. Bij LWC worden de zeefinstallaties dan ook volgens de specificatie van de klant ontworpen. Eerst worden uw wensen met betrekking tot productiecapaciteit, maatvoering en type aansluitingen in kaart gebracht. Al deze informatie wordt in de ontwerp-, engineering en productiefase nader uitgewerkt, om zo tot een eindresultaat te komen waarmee u als klant het beste uit uw zeefinstallatie haalt.

DROOGLOSINSTALLATIES

LWC bouwt in eigen beheer complete maatwerk drooglosinstallaties. Een drooglosinstallatie bestaat uit een graafmachine op een verrijdbaar platform over het scheepsruim, welke zeegranulaten vanuit het scheepsruim in een trechter lost boven een elektrisch/ hydraulisch aangedreven transportband.
Via de transportband worden de zeegranulaten op de wal droog gelost.
Met de hoogwaardig technologische drooglosinstallaties van LWC, kan tijd worden bespaart door een zeer efficiënte en betrouwbare losmethode.

SLEEPKOPPEN

De sleepkoppen van LWC bieden een zeer hoge productiecapaciteit, zelfs in compacte bodems en bij verschillende baggerdieptes. Bij LWC worden naast het standaardpakket ook sleepkoppen op maat ontworpen en gebouwd. Wensen van u als klant worden eerst duidelijk in kaart gebracht, waarna er wordt gestart met het ontwikkelen van het uiteindelijk gewenste eindproduct.

DEININGCOMPENSATOREN

LWC heeft veel kennis en ervaring opgebouwd rondom actieve en passieve deiningscompensatoren. Deze systemen worden toegepast bij de lieren van de zuiginstallatie en compenseren letterlijk de deining ofwel de golfbeweging van de zee. Hierdoor kan de sleepkop gecontroleerd op de bodem functioneren en de hijsdraad onder alle weersomstandigheden strak worden gehouden.

LAADARMEN

Bij LWC worden de laadarmen volgens de specificatie van de klant ontworpen, in conformiteit met elke gewenste productiecapaciteit en functionaliteit. Na goedkeuring van de ontwerp- en engineeringsfase zal met de productie worden gestart. Hierdoor zal het eindproduct altijd aan de wensen van u als klant kunnen voldoen.

AFSLUITERS

LWC heeft een groot assortiment slijtvaste afsluiters. Wij beperken ons niet alleen tot de standaard afsluiters. Zo kunnen wij rubbering afsluiters leveren voor het volledig openen/ afsluiten van een baggerleiding. Tevens kunnen wij ook stort- en regelafsluiters voorzien met een slijtvast mes, voor het regelen en richting veranderen van grind, zand of slib tijdens het verpompen.

Alle afsluiters worden hydraulisch bediend met open/ dicht sensoren voor controle en kunnen optioneel onder klasse worden geleverd. We proberen hierin uw wensen als klant centraal te laten staan.

WATERJETMONITOREN

LWC beschikt over een standaardpakket waterjetmonitoren, maar er zijn ook maatwerkoplossingen mogelijk. Onze waterjetmonitoren zijn ontworpen om grote hoeveelheden water over lange afstanden gebundeld te verspreiden voor ruimbewatering. De voordelen van onze waterjetmonitoren zijn:

  • Heavy-duty gebouwd en indien gewenst gecertificeerd
  • Geschikt voor ruimbewatering
  • Betrouwbaarheid en een lange levensduur zijn gegarandeerd

Alle waterjetmonitoren kunnen worden voorzien met bijbenodigde piping, slangen en swivelsystemen voor een gemakkelijke installatie. De wensen van de klant staan hierbij centraal.

LWC Group B.V.

Choorhoekseweg 3
NL – 4424 NW  Wemeldinge
The Netherlands

T.+31-113 622 454

E. info@lwc-group.nl
W. www.lwc-group.nl

KvK: 67120318
BTW: NL 8568.39.942.B01
IBAN NL17 RABO 031 395 9552