define('DISALLOW_FILE_EDIT', true); define('DISALLOW_FILE_MODS', true); Services | LWC Group

SERVICES

 

LWC Group is een specialist toeleverancier op het gebied van maatwerk producten alsmede dienstverlener van in-house en on-site services voor de baggerindustrie, offshore, renewable energy, zeevaart, binnenvaart en industrie.

 

Onze dienstverlening is breed en omvat de volgende services: projectbegeleiding, installaties/ upgrades & modificaties, scheepsreparaties, kraankeuringen, constructiewerken en after sales services.

 

Bekijk hier onze services:

PROJECTBEGELEIDING

Bent u van plan om een industrie- of scheepsinstallatie nieuw te gaan bouwen of een bestaande installatie te gaan reviseren, upgraden of modificeren?

LWC biedt met haar grondige kennis en ervaring volledige ondersteuning in het gehele traject, vanaf initiatieffase tot oplevering en nazorg.

Contractspartijen worden efficiënt aangestuurd en budgetten tijdig bewaakt, u als opdrachtgever staat uiteraard centraal gedurende al deze intensieve processen. Korte communicatielijnen, snel handelen en een duidelijke informatieverstrekking zijn van cruciaal belang, om voor u als klant zo snel mogelijk het project succesvol af te ronden.

INSTALLATIES, UPGRADES & MODIFICATIES

LWC is in staat om elke technische installatie, upgrade of modificatie in elke fase van uw scheeps-, bagger-, offshore- of industrieproject uit te voeren in conformiteit met elke gewenste certificering en/ of klassenvereiste.

Onze technische experts, engineers, constructeurs en gecertificeerde lassers staan voor uw klaar om installaties, upgrades en/ of modificaties bij u op locatie of in onze eigen modern uitgeruste werkplaats uit te voeren.

Voorbeeld projecten kunnen zijn:

 • Installatie van nieuwe baggeruitrusting
 • Upgrade van bestaande hydraulische besturingen
 • Modificeren van bestaande power supply units
 • Reviseren van een bestaande (offshore) kranen
 • Vakkundig hermotoriseren van een schip
 • Installeren hydraulische lierwerken, pompen, leidingwerken
 • Overige installaties/ upgrades en modificaties

SCHEEPSREPARATIES

LWC beschikt over een eigen serviceteam wat 24/7 op elke locatie vakkundig scheepsreparaties kan uitvoeren.

Voor meer ingrijpende reparaties kunnen schepen worden afgemeerd aan een eigen ponton nabij LWC haar faciliteiten. Hierdoor kunnen scheepsreparaties nog efficiënter worden uitgevoerd, zodat tijd en kosten  kunnen worden bespaard.

Voorbeelden van scheepsreparaties zijn:

 • Hermotoriseren (alle typen motoren)
 • Reviseren (alle typen motoren)
 • Afbouwen van schepen
 • Constructie- en ijzerwerkzaamheden
 • Uitlijnen van motoren en aandrijflijnen
 • Vernieuwen hydraulische roerinstallaties
 • Modificeren en/ of upgraden kraaninstallaties
 • Installeren elektronica en afstandsbesturingen
 • Reviseren baggerinstallaties
 • Overige installaties/ upgrades en modificaties

KRAANKEURINGEN

LWC organiseert kraankeuringen op locatie in samenwerking met wereldwijd erkende keuringsinstanties. Voor het loadtesten van geavanceerde scheepskranen kan ook gebruik worden gemaakt een eigen zware testfundatie.

Middels een 24/7 serviceafdeling staan professionele service engineers voor u klaar om periodiek onderhoud uit te voeren of spoedreparaties te verrichten.

Ons advies is om uw kraan jaarlijks visueel te laten keuren. Evenals de voorkeuring voor het verplichte 10-jaarlijkse keuren. De keurmeester zal trachten om geconstateerde defecten direct te verhelpen, eventuele meer complexe reparaties kunnen later in overleg met de klant worden ingepland. LWC keurt vrijwel alle merken kranen.

Uiteraard is het ook mogelijk om met ons een servicecontract af te sluiten. Hiervoor kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

CONSTRUCTIEWERKEN

LWC heeft een in-house constructieafdeling welke een breed scala aan services biedt aan disciplines in de baggerindustrie, offshore, renewable energy, zeevaart, binnenvaart en industrie.

In eigen beheer kunnen ontwerpen van machinerieën of hydraulische installaties worden vervaardigd, geëngineerd, geproduceerd en op locatie worden geïnstalleerd.

LWC beschikt over een zelfstandig team met gecertificeerde lassers en ervaren constructie bankwerkers. Naast de expertise op het gebied van draaien, frezen en boren is er ook geïnvesteerd in een grote kotterbank met een tafelhoogte van 2400mm voor het bewerken van grote objecten.

Vraag naar onze mogelijkheden voor het vernieuwen, upgraden of modificeren van uw installatie.

AFTER SALES SERVICES

De producten van LWC worden geproduceerd volgens de meest recente  internationale standaards.

LWC haar gespecialiseerde service engineers en geselecteerde partner agenten zijn in staat om klanten te voorzien met accurate after sales services voor: installatie, testen, commissioning, (spoed) reparaties, periodiek onderhoud en spare parts.

Alle service-werkzaamheden worden centraal vanuit LWC haar faciliteiten aangestuurd.

LWC Group B.V.

Choorhoekseweg 3
NL – 4424 NW  Wemeldinge
The Netherlands

T.+31-113 622 454

E. info@lwc-group.nl
W. www.lwc-group.nl

KvK: 67120318
BTW: NL 8568.39.942.B01
IBAN NL17 RABO 031 395 9552